Taal is overal. We denken, lezen, appen, twitteren, dromen, ruziën, verklaren de liefde, praten, werken en leren mét en dankzij taal. We gebruiken het altijd, elke dag. Zonder taal zijn we nergens. Het Veerhuis wordt een plek waar taal gevierd wordt op alle mogelijke manieren. Het Veerhuis is een initiatief van Stichting Droom en Daad.

Wat gaat er gebeuren?

Het Veerhuis wordt een Schrijfhuis aan de Maas voor iedereen. Wees welkom om straks in het Veerhuis te schrijven, leren en luisteren!
De potloden zijn geslepen en de koffie staat klaar. Laat je inspireren, turend over de Maas, tot het schrijven van een roman, poëzie, een script of je dagboek. Boek een stille kamer voor opperste concentratie, doe de workshop ‘Eerste hulp bij schrijven’, neem je podcast op in de opnamestudio, leer hoe je je boek uitgeeft en kom luisteren naar bekende schrijvers die vertellen over hun vak. Kortom: iedereen die schrijft is welkom in het Veerhuis, en iedereen die beter wil (leren) schrijven helemaal.

Waarom schrijven?

Door schrijven reflecteer je, koester je herinneringen, ideeën en dromen. Ook krijgen gedachten pas echt helderheid als ze eenmaal op papier staan. En wie schrijft, blijft. Want of het nu een roman is, spoken word, poëzie, een filmscript, een recept of een biografie: schrijven geeft je een stem. Met schrijven ontwikkel en train je je hersenen; je taalbeheersing en woordenschat groeit en je leert beter onthouden en nadenken. Complexe problemen krijgen soms door schrijven simpele oplossingen. Schrijven draagt bij aan de algehele ontwikkeling van jong en oud. Maar het allerbelangrijkste: schrijven is gewoon ontzettend leuk!

letters

Het Veerhuis verhaal

Het RDM Veerhuis is sinds de bouw in 1917 een verbinding naar een andere wereld: het RDM gebied aan de overkant van de Maas. Het is de plek waar vooral arbeiders dagelijks overstaken naar hun werk. De architectuur van Baanders doet denken aan een Zwitsers chalet en het gebouw heeft altijd in contrast met zijn omgeving gestaan: een ‘eiland’ in de stad. Architecten Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries brengen het Veerhuis door middel van een restauratie terug naar het oorspronkelijke ontwerp en voegen met zorg de wereld van vandaag en morgen toe. Zo wordt het Veerhuis een oase aan de Maas waar iedereen kan komen schrijven, luisteren en leren.

veerhuis_tekening