Kandidaten Veerhuis talentenprogramma geselecteerd

Het Veerhuis, gelegen aan de kade van Schiemond, opent medio 2024 haar deuren. Het wordt een plek voor alle Rotterdammers die willen schrijven. Vooruitlopend op de opening wordt er nu al gestart met een talentenprogramma, voor beginnend schrijftalent met veel ambitie. Uit de 64 aanmeldingen zijn vijf talenten geselecteerd. De selectie bestaat uit Amal Akbour, Boyd Grund, Giovanni Brand, Siham Amghar en Wessel Klootwijk.

Wat is het Veerhuis Talentenprogramma

Het Veerhuis Talentenprogramma is een coachingtraject waarin deze beginnende schrijvers hun artistieke en professionele vaardigheden kunnen ontwikkelen. De talenten worden de komende tijd gekoppeld aan diverse coaches die hun sporen als schrijver hebben verdiend en hun kennis en kunde willen overdragen.

De vijf geselecteerde talenten schrijven binnen verschillende disciplines. Boyd Grund is scenarioschrijver, Giovanni Brand theatermaker en Wessel Klootwijk dichter. Siham Amghar en Amal Akbour werken binnen dit programma aan hun eerste boek.

Met dit programma creëert het Veerhuis ruimte om te schrijven, zowel fysiek als financieel. Er is een stipendium, werkbudget en een werkplek beschikbaar. Daarnaast worden aan elk talent een vaste mentor en schrijfcoach gekoppeld en worden er diverse activiteiten georganiseerd. De beginnende schrijvers krijgen de kans om hun netwerk te verbreden, inspiratie en kennis op te doen over het schrijversvak. Aan het eind van het traject delen zij hun werk met het publiek, door middel van een boek, film of theaterstuk.

5 talenten Veerhuis - Foto Amanda Harput
De vijf talenten. Van links naar rechts: Boyd Grund, Wessel Klootwijk, Amal Akbour, Siham Amghar en Giovanni Brand. Foto: Amanda Harput

Veel Rotterdams schrijftalent

Carlijn Sonneveldt, projectleider van het Veerhuis: “We zijn overrompeld door 64 inschrijvingen voor het Talentenprogramma. Er was een veelheid aan stijlen, motivaties en thema’s en naast de kwantiteit, was ook de kwaliteit heel hoog. We zijn heel erg blij met de vijf geselecteerde talenten: met elkaar representeren zij het Rotterdamse beginnend schrijversveld en we zien heel veel talent en ambitie bij deze groep.”

Het Veerhuis

Het Veerhuis wordt een schrijvershuis zonder drempels, waar iedereen welkom is om te schrijven. Met de komst van het Veerhuis, en programmaonderdelen zoals het Veerhuis Talentenprogramma, wordt de ontwikkeling van het schrijversklimaat in Rotterdam gestimuleerd.

Het Veerhuis is een initiatief van Stichting Droom en Daad.

Het Veerhuis Schiemond 50 3024 EE Rotterdam
info@veerhuisrotterdam.nl
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Bedankt voor de inschrijving